Eine plattdeutsche online-Zeitschrift

(Hoch)Schule/Allgemein/Kultur

Van de Kiepkeerl ut Mönster un sien Denkmaal

Diesen Weg benutzte eines Tages ein sogenannter Kiepenkerl. Beim Erhandeln seines Federviehes und der Eier war es sehr spät geworden, […]. Der Mann wollte […] nach Hamburg fahren, um dort am anderen Morgen seine Eier zu verkaufen. Unterwegs rauchte er seine kurze Pfeife, die ihm ausging. (S. n. 1993: 376) De Kiepkeerl un sien överregionaal… Keep Reading

Kultur

Skulptur Projekte in Mönster – 2017 to’n fieften Moal

Siet 10. Mai 2017 findt to’n fieften Moal de Skulptur Projekte in Mönster statt. De internationale Utstellung heff sik in’n lesten füftig Joahre enen Noamen moket un wiest 35 Kunstwerke, de van alle Lüe ümsünst bekiekt wäern köönt. Se wäerd vergliekt met bekannte Utstellungen as de Biennale in Venedig of de Art Basel und heff… Keep Reading

Essen & Trinken

Kartuffelpannkoeken up westfaölschke Aort

Kartuffelpannkoeken up westfaölschke Aort met Appelkompott Wat wi daobi doot: 1 kg  Appel, süerlick, schiält un entkernt, in grouwe Stückskes schniedden 1 EL  Buodder 3 EL  Sucker 1   Vanillinsucker 4 EL  Zitronensaft 100 ml  Water, off klaoren Appelsaft 1 1/2 kg  Kartuffel(n), festkoukend, schiält, grouw, raspelt 2   Ai(er)  1 1/2 EL  Miähl 75 g  Hawerfloucken, fien    Saolt     Piäper 4 EL  Buodderschmaolt (z.B.Butaris)   Wu… Keep Reading

Essen & Trinken

Mönsterländer Knabbelstuuten

     De Mönsterländer Knabbelstuuten is lecker, smaaklik un snel maakt. Mönsterländer Knabbelstuuten bünt een typisk Hefedeeg met hell Miähl: Een wittwaiten Stuuten. De Braudlaibe häbbt eene lange Form un wät üöwer Krüüs insnien. Döörntieds wät se drügt, üm daovan Brösels to maken, doch of deftig of sööt, de Stuuten smäk aoltiet! De Knabbeln wät besunners in… Keep Reading

1 7 8 9
Go to Top