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Braatappel-Punsch

in Essen & Trinken by
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Bigaven:

2 Schieven Bio-Zitroon

200 ml Appelsapp (klaar)

1 Vanillepuul

4 Kaneelstaken

10 Nelken

12 Pimentkoorns

40g bruun Kandiszucker

800 ml Water

4 Büdels Appeltee

100 ml Amaretto

Dat Torechtmaken:

1. De Bio-Zitroon ofwasken un twee Schieven ofsnieden.

2. Den Appelsapp met de Zitroonschieven, dat upsneden Vanillepuul, de Gewürzen un den Kandis heetmaken. Allns mit’n Decksel 15-20 Minüten bi middelst Hitz dörtrecken laten.

3. Intüsken dat Water to’n Koken brengen, dormit den Tee upgeten un 8 Minüten dörtrecken laten. Daarna de Teebüdels herutnehmen.

4. Nu de Gewürzen un de Zitroonschieven wegmaken, den Sapp mit den Tee vermengeleeren un tolest den Amarette unneröhren. Den Bratappel-Punsch heet serveeren.

Proost un en behagelk Wiehnachtstied! 

Düssen Bidrag is schrieven in ostfreesk Platt.

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